Svečano otvoren novouređeni Dječji vrtić "Slatki potok"

Objavljeno: 3rd Jan, 19

U subotu 03. studenog 2018. godine održano je svečano otvorenje novouređenog Dječjeg vrtića "Slatki potok" koji se nalazi u sklopu Osnovne škole Mate Lovraka.

Novouređene i proširene prostorije dječjeg vrtića svečano su otvorili načelnik općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac, župan Bjelovarsko - bilogorski Damir Bajs, te ravnateljica, a ujedno i jedna od odgojiteljica u Dječjem vrtiću "Slatki Potok" Ivanka Pušić.

S rekonstrukcijom i uređenjem vrtića krenulo se u ljeto ove godine, nakon što je izrađena projektno tehnička dokumentacija i ishođena građevinska dozvola, pri čemu je Općina Veliki Grđevac uz vlastita ulaganja ostvarila oko 50 % sredstava od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Bjelovarsko bilogorska županija kao osnivač OŠ Mate Lovraka suglasila se s provedbom projekta u svom prostoru, a OŠ Mate Lovraka je ustupila još jednu učionicu za proširenje vrtića, koji sada ima svoj zasebni ulaz s rekonstruiranim i moderno uređenim i opremljenim prostorom za provedbu predškolskog programa, te mogućnost povećanja broja djece u skupini.

Općinski načelnik Marijan Dautanac istaknuo je kako je ovime uveden standard 21. stoljeća u vrtić u Velikom Grđevcu, dok je Ravnateljica Ivanka Pušić rekla kako su s ovim većim, ljepše uređenim i bolje opremljenim prostorom napravljeni svi preduvjeti za još bolji predškolski odgoj u Velikom Grđevcu.

Treba istaknuti i kako će Veliki Grđevac ove godine proslaviti 40 godina postojanja predškolske ustanove.

 
 
  Novosti - Sve